Actueel

Het team is er klaar voor!

Vorige maand deden we een oproep aan iedereen die ons wil helpen met de voorbereidingen van Eurocon 2024: Erasmuscon. We waren zeer blij verrast toen uiteindelijk 30 mensen kwamen opdagen bij onze vergadering op 7 mei. Het blijkt maar weer hoe gepassioneerd deze community is!

Dankzij deze grote groep vrijwilligers hebben we een aantal werkgroepen kunnen opzetten die zich ieder met hun eigen taak gaan bezighouden – bijvoorbeeld het programma, promotie, financieel management, etc – zodat we nu grote stappen kunnen gaan maken.

Hou deze website in de gaten voor de aankondigingen die komen gaan!

Was je niet bij de vergadering op 7 mei maar wil je wel helpen met de voorbereidingen of heb je ideeën of feedback, laat het ons vooral weten! Je kunt altijd een mailtje sturen naar info@erasmuscon.nl.

Oproep: Eurocon 2024

VERZOEK OM SAMENWERKING: Eurocon-organisatie zoekt hulp!

Van 16 augustus tot 19 augustus 2024 is in Rotterdam de eerste Nederlandse Eurocon: Erasmuscon. Dit is de internationale versie van de Nederlandse sciencefiction-, fantasy- en horrorconventie. Er komen veel sciencefictionliefhebbers uit een groot aantal landen, dus dé gelegenheid om kennis te maken met het internationale fandom.

We hebben hiervoor uitbreiding van het team nodig. We zoeken mensen die graag de programma’s willen helpen organiseren, die ze zelf zouden willen bijwonen of verzorgen. Dit kunnen panels, lezingen, workshops zijn of iets waar wij nog niet aan gedacht hebben. Wil je betrokken zijn bij dit evenement en dan vooral bij de voorbereiding hiervan, kom dan op 7 mei naar Nieuwegein om mee te praten en vooral mee te denken om hier een succes van te maken. Aanvang van de bijeenkomst is 13.30 uur en we sluiten om 17 uur af. Het adres is ’t Veerhuis, Nijemonde 4, 3434 AZ Nieuwegein. Laat even weten of je komt. Stuur een mailtje naar info@erasmuscon.nl.

Wil je wel meedoen/meedenken, maar kan je niet op 7 mei, stuur dan ook een mailtje naar info@erasmuscon.nl waarbij je aangeeft op welk gebied je een bijdrage zou kunnen leveren.

Organization: Jan

Wie organiseren Eurocon 2024? Graag stellen wij ons aan jou voor.

Jan Scholte vindt zichzelf een dagelijkse bezoeker van het bijzondere universum dat kan worden omschreven als het fantastische genre. Van het lezen van Science Fiction boeken tot het kijken van ‘foute’ horrorfilms en van het spelen van fantasie bord- en kaartspellen tot het luisteren naar verhalende muziek. In het verleden bezocht hij veel conventies en in het heden iets minder. Het heeft gezorgd voor een nog altijd groeiende collectie handtekeningen. Af en toe probeert hij met schrijven eigen werelden te creëren, maar daarvoor heeft hij nog zeer vele schrijfkilometers af te leggen. Voor het NCSF blad HSF waagt Jan het af en toe een artikel te schrijven en een interview af te nemen.
In het dagelijkse leven woont Jan in het hoge noorden met zijn vrouw en kat. Op werkdagen kan hij zijn energie meer dan kwijt in zijn werk als beschermingsbewindvoerder.

Organisatie: Tanja

Wie organiseren Eurocon 2024? Graag stellen wij ons aan jou voor.

Tanja van Oven is opgegroeid in een huis vol SF- en fantasyboeken. Al die vreemde en fascinerende titels hadden een onvermijdelijke aantrekkingskracht op haar en dat is eigenlijk nooit echt weggegaan. De SF leerde haar om met een andere blik naar de wereld te kijken en om zich altijd te blijven verwonderen. Waarbij het dan altijd het meest verbazend is hoe de werkelijkheid soms vreemder is dan fictie. Ze zou graag willen zeggen dat ze een regelmatige conventiebezoeker is, maar helaas is dat niet zo. Het komt er te weinig van. Wel is ze al vanaf het begin betrokken bij de organisatie van de enige echte Nederlandse Schijfwereldconventie, Cabbagecon.
Behalve SF en fantasy heeft natuur en landschap haar belangstelling. Ze houdt zich bezig met vrijwillig landschapsbeheer (zeg maar tuinieren in het groot) en fietst en wandelt graag in binnen- en buitenland.
In het dagelijks leven is Tanja te vinden bij een vertaal- en ondertitelbureau in Hilversum, waar ze werkt als planner.

Organisatie: Paul

Wie organiseren Eurocon 2024? Graag stellen wij ons aan jou voor.

Met een basis in de administratie is het geen wonder dat Paul van Oven bij diverse organisaties als penningmeester actief is en is geweest. Hij is science fiction liefhebber zolang hij zich dat kan herinneren en was in de beginjaren van het Nederlands Contactcentrum voor Science Fiction 10 jaar bestuurslid, de vereniging waar hij in 2008 terugkeerde. Vooral de laatste jaren houdt hij zich bezig met het meewerken aan diverse conventies waaronder een aantal Worldcons. Hij is betrokken bij de Nederlandse Schijfwereld conventie Cabbagecon, en is bezig met de voorbereiding van de eerste Nederlandse Eurocon in 2024 in Rotterdam in samenwerking met de dan ook geplande Worldcon in Glasgow.

Organisatie: André

Wie organiseren Eurocon 2024? Graag stellen wij ons aan jou voor.

André de Boer heeft het genre leren kennen door computergames, tv-series en films. Van daaruit is hij in aanraking gekomen met de boeken waar deze op gebaseerd zijn. De laatste jaren is hier ook een grote liefde voor bordspellen en rollenspellen bij gekomen. André heeft de afgelopen jaren een aantal conventies bezocht en is aangehaakt om de Erasmuscon te organiseren.